Klimrozen

Klimrozen

Klimrozen in pot

De klimroos is een prachtige bloem die terug in opmars is. Ze kunnen voor veel kleur zorgen in je tuin en bestaan in vele verschillende variëteiten. Zo kan je kiezen voor kleinbloemige of grootbloemige rozen. Klimrozen zijn niet alleen zeer mooi om naar te kijken, maar sommige soorten geuren bovendien ook heerlijk! Haal snel een klimroos in je tuin, want het loont zeker de moeite!

Rosa Nadia Renaissance als klimroos   Klimroos Amelia Renaissance kopen   Klimroos schneewwittchen kopen

Wanneer kan je klimrozen planten

Wanneer je klimrozen met blote wortel gaat planten, doe je dit vanaf half oktober. Zo hebben de rozen tijd om zich in te wortelen voor de vorst. Ook in het voorjaar kan je nog klimrozen planten met blote wortel. Wij verkopen echter klimrozen in pot waardoor deze zo goed als het hele jaar door geplant kunnen worden. Dit komt doordat de wortels van deze rozen al goed ontwikkeld zijn in de pot.

Klimrozen laat je meestal opklimmen tegen een muur. Je voorziet hiervoor draden of een klimrek. Probeer om de klimvoorziening niet rechtstreeks tegen de muur te hangen, maar laat 5 tot 10cm ertussen zodat de klimrozen er makkelijk rondom kunnen groeien. Je kan ze ook laten klimmen op een rozenboog of op een hek.

   Rosa Ghita Klimroos kopen    Rosa Iceberg Klimroos te koop in pot

Klimrozen snoeien doe je zo

De meeste klimrozen die wij aanbieden zijn doorbloeiend zodat je er lang van kunt genieten. Wanneer de roos is uitgebloeid snoei je deze in tot net boven het takje met 5 bladeren. Zo is er terug ruimte om een nieuwe roos te ontwikkelen. Verdere informatie over het snoeien van klimrozen krijg je in ons plantencentrum.

Golden Gate klimroos te koop   Albert Barbier Klimroos te koop   New Dawn klimroos te koop

No comments.