Klimplanten schaduw

Klimplanten schaduw

Klimplanten in schaduw

Hydrangea petiolaris en Clematis armandii zijn beiden schaduwplanten die goed groeien en bloeien zonder veel zonlicht nodig te hebben. Je kan ze leiden met een klimrek of draad, of je kan ze tegen een muur aan laten klimmen.

Hydrangea petiolaris

Hydrangea petiolaris staat ook wel bekend onder de naam klimhortensia en is een zelfhechtende klimmer. Deze stelt weinig eisen en bloeit op haar eenjarige takken. Deze klimplant kan je planten in de schaduw, maar ook op een zonnige plaats. Ze bloeit in juni en het is aan te raden om deze plant niet te snoeien.

Klimhortensia Klimplant om in de schaduw te planten    Hydrangea petiolaris kopen

Clematis armandii

Deze groenblijvende klimplant kan prima groeien op een schaduwrijke plaats en groeit met kronkelende stengels omhoog tegen muren, pergola, schutting,… In tegenstelling tot de klimhortensia heeft deze klimplant wel hulp nodig in de vorm van een klimdraad of een klimrek. Er bestaan verschillende variëteiten van de Clematis armandii. Dit verklaard waarom je ze zowel in het wit, als in het licht roze kan tegenkomen.

Clematis armandii: Klimplant om in de schaduw te planten    Klimplant schaduw: Clematis armandii

Winterharde klimplanten

Zowel de klimhortensia als de Clematis armandii zijn winterharde klimplanten die zonder problemen een langere periode van vorst kunnen doorkomen. Je kan deze planten na de winterperiode bemesten met een specifieke mest voor bloeiende planten of voor klimplanten. Ook tijdens de bloei mag dit gebeuren, om een zo rijkelijk mogelijke bloei te creëren.

Klimplant schaduw: Clematis armandii 'Apple blossom'

No comments.