Klimplanten pergola

Klimplanten pergola

Klimplanten voor pergola

Een pergola brengt heel wat gezelligheid in de tuin en al zeker wanneer deze bedekt is onder tal van mooie en lekker geurende bloemen! Deze klimplanten zorgen ook voor wat extra schaduw tijdens de warme zomermaanden. Zoals je ziet zijn er vele voordelen, maar welke klimplant kies je best voor een pergola?

Wel, smaken verschillen. Je hebt keuze uit vele mogelijkheden gaande van groenblijvende klimplanten tot klimplanten die mooi bloeien en lekker geuren.

Klimplant voor pergola - Wisteria   Klimplant voor pergola - Clematis

Wisteria voor pergola

Wisteria, Blauwe regen, is een snelgroeiende klimplant die ideaal is voor pergola’s. Door zijn hangende bloemen die mooi neerdalen vanop de pergola fleurt deze klimplant je tuin of terras snel op. Niet alleen zijn de bloemen van de blauwe regen prachtig om te zien, deze staan ook bekend om hun geweldige geur die ze verspreiden.

Wisteria bloeit rijkelijk op een zonnige plaats en kan zo zelfs een groot stuk van een gevel bedekken met z’n blauwe bloemen. Blauwe Regen is een windende klimplant dus deze leid je wel best op een klimrek of met leidraad.

Wisteria Black dragon - klimplant voor pergola Wisteria Naga Noda - klimplant voor pergola Wisteria Amethyst falls klimplant voor pergola Wisteria Prolific klimplant voor pergola

Clematis voor pergola

Klimplant voor Pergola - Clematis President  Clematis Dr. Ruppel - Klimplant voor pergola  Clematis Madame Le Coultre - Klimplant Pergola  Klimplant pergola - Clematis piilu

No comments.